Over mij

Ik maak al muziek sinds mijn 11de. Het begon met hiphop-beats maken, en groeide uit tot produceren, mixen, songwriten en artiesten begeleiden bij opnemen. In 2021 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als Muziektechnoloog, met een specialisatie in compositie en muziekproductie. Datzelfde jaar ben ik begonnen met mijn master: Music Design. 

Ik speel gitaar, bas, toetsen en ik zing. Mijn muzikale smaak en kennis is breed; ik ben bekend met hiphop, rock, indie, pop, R&B, punk, jazz en meer. Ook heb ik mogen samenwerken met geliefde orkesten als het Metropole Orkest en het Nederlands Blazersensemble.

In 2021 bracht ik mijn debuut-EP "Violet" uit als PIT; een pseudoniem waaronder ik als solo-artiest dream-pop-/psych-rock-muziek uitbreng. Voor PIT doe ik al het schrijf-, productie-, opname- en mixage-werk.

Mijn doel als producer is om de visie van de artiest te concretiseren en deze zo nauwkeurig mogelijk te verwezenlijken; het plaatje in het hoofd van de artiest tot leven te laten komen. Of je nou een idee wil uitwerken tot een klinkend eindresultaat, een geschreven song wilt opnemen of je track wil laten afmixen; het kan allemaal.

In 2019 heb ik stage gelopen als engineer en mixer bij LEF Studios in Uden.